Blogul lui Andrei Şandor

Actualitate orădeană, comentarii, atenţionări etc.

Conferinţă naţională de medicină de urgenţă, la Băile Felix

Posted by Andrei Sandor pe 25/09/2009

sigla_SARTISSÎn perioada 21 – 25 octombrie, la Băile Felix, Hotel Internaţional va găzdui prima Conferinţă Naţionala de Medicină de Urgenţă şi Salvări în Situaţii Speciale, „Search and Rescue 2009”. Manifestarea este organizată de Asociatia SARTISS în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana al Judeţului Bihor, SMURD Bihor, Universitatea din Oradea – Facultatea de Medicină şi Farmacie, Spitalul Clinic Judeţtean de Urgenţă Oradea, Societatea de Medicină de Urgenţă şi Catastrofă din Romania, precum şi cu Fundaţtia pentru SMURD.
Vicepreşedintele SARTISS, dr. Mihai Botea transmite că evenimentul
va fi structurat pe 4 secţiuni: Managementul Situaţiilor Speciale, Trauma în situaţii speciale, Situaţiile speciale în structurile pentru primirea urgenţelor şi Varia, adresându-se tuturor profesioniştilor implicaţi în acţiunile de salvare din România, indiferent de profesia de bază (medici, pompieri, salvatori montanietc.). Lucrările Conferinţei se vor derula în zilele de 22 – 24 octombrie, cea de 21 octombrie fiind dedicată deschiderii oficiale. Totodată, în 25 octombrie, participanţii se vor relaxa făcând cunoştinţă cu ospitalitatea bihoreană, într-un decor extrem de pitoresc. De menţioat, de asemenea, că zilele 20 şi 21 octombrie vor fi rezervate cursurilor şi workshopurilor preconferinţă.
mihaiboteaPotrivit lui Botea (foto), „î
n cadrul Conferinţei am dorit să ne adresăm în mod particular situaţiilor speciale de salvare prin prisma celor mai importante elemente care le caracterizează: de la situaţiile complexe ale traumatologiei aplicate, prezentarea de strategii, proceduri şi protocoale moderne, practica anesteziei în departamentul de urgenţă, până la managementul accidentelor în diverse situaţii speciale. Identificând necesităţile sistemului de urgenţă din România, organizatorii şi-au propus să deschidă cât mai multe porţi de acces către ceea ce înseamnă sistemele moderne de căutare – salvare. Totodată, pentru a materializa unul din conceptele moderne ale salvărilor în situaţii speciale, cel de interoperabilitate a salvatorilor şi a serviciilor implicate, organizatorii au decis că nu se pot detaşa sau separa conceptele pe domenii de activitate, unitatea ideilor, tehnicilor şi procedurilor fiind esenţială tuturor celor implicaţi în aceste misiuni. În consecinţă toţi participanţii vor avea aceeaşi posibilitate de interacţiune indiferent de formarea profesională de bază”.
Detalii suplimentare pot fi citite pe pagina web sartiss.ro. De asemenea, vicepreşedintele Mihai Botea stă la dispoziţia celor interesaţi la numărul de telefon 0762245046. El poate fi contactat şi prin E-mail: drmob78@yahoo.com
.

*foto: sartiss.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: