Blogul lui Andrei Şandor

Actualitate orădeană, comentarii, atenţionări etc.

3 zile de filme animate, la Oradea

Posted by Andrei Sandor pe 26/10/2009

afis_metrion1De ce coboară taurul roşu de pe ecran? Care este legătura dintre fierarul mediocru şi taurul roşu? Cine o răpeşte pe Europa şi cine încearcă să o elibereze? Toate aceste mistere vor fi dezvăluite între 28 şi 30 octombrie, când va avea loc a 2-a ediţie a Festivalului de Filme de Animaţie Metrion. Locaţia: Oradea – Cinematograful Libertatea şi Clubul Gekko.
Printre alţii, oaspeţii festivalului vor fi M. Tóth Géza (nominalizat la premiile Oscar pentru animaţia scurta Maestro), respectiv renumitul regizor de animaţii, Victor Antonescu.
Deşi acesta este doar a doua ediţie a festivalului, Asociaţia Metrion organizează deja de patru ani evenimente de Ziua Mondială a Animaţiei (miercuri, 28 octombrie). MAFF este demn de remarcat şi fiindcă pe teritoriul României se organizează festivaluri de filme de animaţie doar aici în Oradea şi în Bucureşti.
Festivalul din anul acesta va fi organizat în jurul temei „Răpirea Europei” şi faţada acestuia, care este definită de taurul roşu şi Miss Europa sunt  „personaje” din scriitura cu acelaşi nume a lui Demeter Szilárd. Asociaţia Metrion a lansat şi un concurs de animaţie pe această temă; câştigătorii vor fii premiaţi în cadrul festivalului. Animaţia considerată cea mai reuşită de juriul de profesionişti, mulţumită Direcţiei Judeţeană pentru Tineret Bihor, va avea ocazia de a merge la Şuncuiuş într-o călătorie de un week-end.
Desigur, festivalul va avea sub lumina reflectoarelor animaţiile şi creatorii de animaţii. În cele trei zile se vor proiecta animaţii scurte în cinematograful Libertatea din Vulturul Negru (intrarea sub pasaj), şi se vor organiza discuţii cu regizori renumiţi la care poate participa fiecare amator de animaţii. Pe lângă oaspeţii mai sus menţionaţi, M. Tóth Géza şi Victor Antonescu îşi va face apariţia şi Jimmy Kosolosky absolventul renumitei şcoli de animaţie Francez, La Poudriere.
Pe lângă proiecţii de animaţii, şi discuţii, se vor ţine performance-uri şi concerte: trupa Sajnosbatár din Ungaria şi Red Bull Sound vor concerta în Clubul Gekko de pe strada Tudor Vladimirescu.
Pentru detalii despre festivalul organizat de Asociaţia Metrion în parteneriat cu Asociaţia pentru Tinerii şi Studenţii din Partium (PIHE) se poate accesa site-ul metriongroup.ro.

*foto: afiş organizatori

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: