Blogul lui Andrei Şandor

Actualitate orădeană, comentarii, atenţionări etc.

Cum să trăim alături de tinerii cu Sindrom Down?

Posted by Andrei Sandor pe 29/10/2009

downVineri, 30 octombrie, de la ora 14, în sala mare a Primăriei Oradea, se va desfăşura evenimentul de lansare a proiectului “Prietenii mei de la ADOR” (Asociaţia Down Oradea). În vizor: o abordare mai altfel a modului în care sunt priviţi şi acceptaţi tinerii care au sindromul Down. Cristian Vereş, responsabilul de proiect, spune că punctul de vedere al organizatorilor este unul diferit faţă de ceea ce s-a întâlnit până acum în materie de convieţuire cu persoanele afectate de sindromul Down. “Considerăm ca noi, cei aşa-zişi ‘normali’, suntem aceia care ar trebui să învăţăm să trăim alături de persoanele cu Sindrom Down, să le acceptăm ca fiind ai noştri, diferiţi şi totuşi profunzi şi extrem de umani. Să-i acceptăm, de fapt, ca pe nişte buni prieteni de-ai noştri”, spune Vereş.
Î
n prima parte a proiectului, elevilor de la trei licee orădene li se vor preda cursuri de realizare a paginilor web. Instruirea se va finaliza cu certificarea internaţională ECDL WebStarter. În partea a doua, grupati pe echipe, ei vor realiza o pagină de Internet despre un copil din cadrul Asociatiei Down Oradea. Aceasta este metoda prin care se doreşte implicarea elevilor din liceele orădene în activităţi legate de responsabilitate socială. Un alt scop este sprijinirea realizării incluziunii sociale a tinerilor cu Sindrom Down.
Parteneri în acest proiect sunt:
Primăria Oradea, Asociaţia Down Oradea, ECDL România, Asociaţia instruIT, Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, Liceul Teoretic “Onisifor Ghibu” şi Liceul Teologic Baptist “Emanuel”.

*foto: time4learning.com

Anunțuri

Un răspuns to “Cum să trăim alături de tinerii cu Sindrom Down?”

  1. […] Primăriei Oradea, cu sprijinul ECDL ROMÂNIA şi al Asociaţiei „instruIT”. După cum v-am mai informat, obiectivele proiectului sunt: implicarea elevilor orădeni în proiecte de responsabilitate […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: