Blogul lui Andrei Şandor

Actualitate orădeană, comentarii, atenţionări etc.

Primăria Oradea deschisă şi pentru acceptarea celor cu sindrom Down

Posted by Andrei Sandor pe 30/10/2009

porti1Municipalitatea orădeană a organizat vineri, 30 octombrie, o nouă ediţie a Zilei Porţilor Deschise la Primăria Oradea.
În cadrul evenimentului, elevii a 17 şcoli orădene au trecut pragul instituţiei,  vizitând sala “Traian Moşoiu”, precum şi birourile şefilor: pe cel al primarului Ilie Bolojan şi al viceprimarului Biro Rozalia. De asemenea, tinerii oaspeţi au intrat şi în alte încăperi în care îşi desfăşoară activitatea administraţia publică locală.
Biroul de Presă al Municipalităţii transmite că elevii claselor a II-a şi a III-a de la Liceul “Lucian Blaga” au avut posibilitatea să poarte o discuţie cu viceprimarul Biro, care le-a prezentat pe scurt activitatea administraţiei locale, precum şi campania de curăţenie iniţiată de Primăria Oradea. Elevii liceului baptist “Emanuel” i-au adus primarului Ilie Bolojan un cadou din partea şcolii, respectiv un breloc cu insigna liceului şi o scrisoare semnată de toţi elevii prezenţi.

Acceptarea celor cu sindrom Down
porti4Tot în cadrul ediţiei de vineri a Zilei Porţilor Deschise a avut loc, în sala „Traian Moşoiu”, lansarea proiectului de responsabilitate socială „Prietenii mei de la ADOR”, proiect care se derulează sub patronajul Primăriei Oradea, cu sprijinul ECDL ROMÂNIA şi al Asociaţiei „instruIT”. După cum v-am mai informat, obiectivele proiectului sunt: implicarea elevilor orădeni în proiecte de responsabilitate socială, sprijinirea incluziunii sociale a tinerilor cu Sindrom Down şi conştientizarea faptului că tehnologia informaţiei şi internetul pot constitui instrumente puternice în rezolvarea unor probleme sociale. Proiectul „Prietenii mei de la ADOR” va dura aproximativ cinci luni şi se va finaliza cu prezentarea şi premierea site-urilor realizate de elevi pentru tinerii cu Sindrom Down.

*foto: Primăria Oradea

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: