Blogul lui Andrei Şandor

Actualitate orădeană, comentarii, atenţionări etc.

Carantină în spitalele din România!

Posted by Andrei Sandor pe 02/11/2009

masca_medicalaMinisterul Sănătăţii a instituit carantină în toate unităţile spitaliceşti din România. Măsura a fost luată datorită creşterii alarmante a numărului de infectaţi cu virusul A/H1N1. Direcţia de Sănătate Publică Bihor este şi ea în alertă şi solicită vigilenţă din partea cetăţenilor. Deşi, până acum, doar doi bihoreni au fost descoperiţi ca fiind infectaţi cu virusul gripei noi, măsurile de precauţie trebuie luate în considerare. DSP avertizează persoanele care manifestă simptome gen dureri de cap, secreţii nazale, tuse, febră şi durere în gât să se adreseze de urgenţă Secţiei de Boli Infecţioase din Oradea…Specialiştii sfătuiesc ca în caz de semne de boală (febră, secreţii nazale, dureri de cap, tuse, dureri în gât), oamenii să anunţe telefonic în cel mai scurt timp posibil medicul de familie şi să se izoleze la domiciliu pentru a evita agravarea propriei situaţii. Totodată, aceste măsuri sunt de luat şi pentru prevenirea răspândirii bolilor respiratorii (inclusiv gripa) în cadrul comunităţii. Persoanele care după întoarcerea din străinătate prezintă semnele de boală menţionate trebuie să se prezinte de urgenţă la secţia de boli infecţioase situată pe str.Tribunalului nr.8, în Municipiul Oradea.

Carantină în toată ţara

În ultimele şapte zile au fost depistate 176 de noi cazuri de gripă nouă. Secretarul de stat în MS Adrian Streinu Cercel a anunţat ieri după-masă că a fost instituită carantină în toate spitalele de pe teritoriul României. Asta înseamnă o limitare a vizitelor. De asemenea, autorităţile sanitare intenţionează să demareze vaccinarea antigripală la finalul lunii noiembrie. Potrivit declaraţiilor lui Streinu Cercel, preluate de televiziunile naţionale, primii care vor beneficia de vaccin vor fi elevii, angajaţii din vămi şi cadrele medicale. Dozele imunizatoare nu se vor putea cumpăra din farmaciile cu circuit deschis. În acest moment, România dispune de numai 400.000 de doze de medicamente antivirale. Potrivit sursei citate, Direcţiile de Sănătate Publică vor fi cele care vor trebui să achiziţioneze vaccinurile.

Articolul complet poate fi citit în numărul de marţi, 3 noiembrie, al JDD.

Reclame

Un răspuns to “Carantină în spitalele din România!”

 1. atitudini said

  Eu cred ca inca ne jucam de-a gripa…

  Eu cred ca abia dupa vreo suta de victime si 20.000 de bolnavi, cu spitalele si camerele de garda arhipline, ne vom trezi la realitate!

  De la autoritatile locale inca pace!

  In sectorul 6 (cum naiba reuseste sectorul asta sa fie primul la chestiile naspa) s-a inchis prima scoala…

  Pe mine, dincolo de imbecilitatea dovedita a presei, si lipsa de actiune a autoritatilor ma sperie si partea economica a problemei…

  Din calcule, mie imi da cu rest: http://atitudini.wordpress.com/2009/11/01/e-se-gandeste-cineva-si-la-cat-poate-sa-coste-gripa-asta/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: