Blogul lui Andrei Şandor

Actualitate orădeană, comentarii, atenţionări etc.

Votaţi pentru restaurarea Cetăţii Oradea!

Posted by Andrei Sandor pe 05/11/2009

cetatea_oradeaMunicipalitatea orădeană îşi informează cetăţenii că pot ajuta efectiv la restaurarea principalului monument istoric din oraş.
Televiziunea Română a lansat în această toamnă, în premieră naţională, programul „Restaurare”, o campanie la nivelul întregii ţări, în sprijinul restaurării clădirilor şi monumentelor istorice. Astfel, 30 de clădiri monumente istorice, selectate cu ajutorul Comisiei Naţionale a Monumentelor, au intrat într-o competiţie în care publicul larg va decide care dintre ele va fi restaurat.
Timp de zece săptămâni, în fiecare duminică, un film documentar prezintă câte trei monumente care trebuie restaurate. Publicul este invitat să voteze unul din trei. Zece clădiri vor ajunge în finala care se va desfăşura pe 1 decembrie. Atunci, publicul va vota în direct care dintre cele zece merită restaurată. Tot de Ziua Naţională se va organiza şi un teledon pentru strângere de fonduri în vederea restaurării clădirii care va câştiga.
În cadrul acestui program, printre cele 30 de clădiri monumente istorice selectate, se numără şi Cetatea Oradea. Duminică, 8 noiembrie, ora 16, la TVR 1, va fi difuzat filmul documentar despre Cetatea Oradea. Monumentul istoric orădean concurează în acest weekend cu Cetatea de la Aiud şi cu Castrul roman de la Porolissum. În acest sens, orădenii sunt invitaţi să vizioneze documentarul şi să voteze.
Fiecare monument va avea o cifră de ordine 1-2-3 pe care publicul o va folosi pentru a-şi exprima opţiunea, fie apelând prin reţeaua fixă, fie prin SMS pe reţeaua de telefonie mobilă. Numărul de telefon pentru reţeaua Romtelecom este 0900-160-440, cu tariful de 0,95 € (TVA inclus).
Numărul pentru SMS-uri este 1388, cu valabilitate în toate reţelele de telefonie mobilă din ţară, cu tariful de 0,95 € (TVA inclus).
Succes, Cetatea Oradea!

*foto: static.panoramio.com

Reclame

2 răspunsuri to “Votaţi pentru restaurarea Cetăţii Oradea!”

  1. Adrastea said

    Sa se restaureze odata!

  2. bec said

    RESTAURARE !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: