Blogul lui Andrei Şandor

Actualitate orădeană, comentarii, atenţionări etc.

A fraierit statul cu 3,2 milioane lei

Posted by Andrei Sandor pe 09/11/2009

bancnoteVineri, 6 noiembrie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor (SIF) din cadrul IPJ Bihor au început urmărirea penală faţă de S.S. (32 de ani), din Ungaria, pentru evaziune fiscală, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 9 al. 1 lit. a, b şi f din Legea nr. 241/2005.
Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Bihor, inspector Alina Dinu, omul este suspectat că, în perioada 2008 – 2009, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, ar fi declarat fictiv sediul social al firmei în Municipiul Oradea şi ar fi efectuat achiziţii şi livrări intracomunitare de produse alimentare în valoare de peste 12.000.000 lei, în relaţii comerciale cu mai mulţi parteneri din Ungaria, Bulgaria, Cehia, Polonia şi Slovacia.
Administratorul este acuzat că nu a evidenţiat în actele contabile ale societăţii respectivele tranzacţii şi, totodată, nu le-a declarat la organele fiscale, în scopul eludării plăţii TVA-ului şi a impozitului pe profit. Prejudiciul cauzat astfel bugetului de stat se ridică la suma de 3.191.188 lei. Cercetările în cauză sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: