Blogul lui Andrei Şandor

Actualitate orădeană, comentarii, atenţionări etc.

Oradea va avea Hotel Hilton de 5 stele!

Posted by Andrei Sandor pe 09/11/2009

santier_hilton_oradeaDacă totul merge conform planurilor, în septembrie 2010, la Oradea va fi inaugurat un hotel Doubletree, parte a reţelei Hilton. Acesta va fi al treilea asemenea hotel din România, investiţia ridicându-se la vreo 15 milioane euro. Obiectivul de 5 stele va conţine 147 de camere şi o serie de diverse faciltăţi menite a oferi tot confortul. Ca investiţie majoră de pe raza Municipiului Oradea, noul Hotel Hilton va avea un rol important şi în mediatizarea oraşului nostru. Cel puţin la asta se aşteaptă conducerea urbei.

Clădirea hotelului este în construcţie de câteva luni bune, lângă Bazinul Olimpic “Ioan Alexandrescu”, pe malul drept al Crişului Repede. Potrivit investitorilor, se doreşte cadeschiderea oficială să aibă loc în data de 1 septembrie 2010. Hotel Hilton Oradea se naşte prin eforturile comune ale Hilton Worldwide şi firma Calipso SA (proprietar şi dezvoltator al hotelului), societate pe acţiuni deţinută în proporţie de 91,75% de SIF Banat-Crişana. La evenimentul de azi (luni, 9 noiembrie) a fost la Oradea şi Ioan Cuzman, preşedinte-director general al SIF Banat-Crişana. De asemenea, alături de primarul Ilie Bolojan, la semnarea acordului dintre Hilton Worldwide şi firma amintită au participat: Rob Palleschi (Global Head Doubletree Brand), Didier Martin (VP International Operations, Austria, Europa de Est şi Turcia), Adela Cristea (Development Director, Europa şi Africa), Gabriela Grigore (director general adjunct al SIF Banat-Crişana), dar şi Ioan Jecu (preşedintele al Consiliului de Administraţie şi director general al Calipso SA). Apariţia mărcii Hilton la Oradea urmează deschiderii hotelului Hilton Sibiu, care a avut loc în iulie 2009. De menţionat că celebra reţea hotelieră a intrat pe piaţa românească în urmă cu 12 ani, cu Athenee Palace Hilton Bucureşti.
primarie_hiltonPrimarul orădean, Ilie Bolojan, consideră că noul hotel de pe Aleea Ştrandului va fi un mare atu pentru oraş, numele Oradiei urmând a fi promovat prin toate mijloacele de către Hilton. De asemenea, edilul-şef spune că se mizează şi pe oamenii de afaceri de pe mapamond care au diverse avantaje dacă se cazează la un hotel din reţeaua Hilton.
Aşadar, nu mai rămâne decât ca Municipalitatea să ştie să atragă la noul său hotel de 5 stele investitorii care să vrea să facă business la Oradea. Că de confortul lor pe timpul şederii se vor ocupa cei de la Hilton…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: