Blogul lui Andrei Şandor

Actualitate orădeană, comentarii, atenţionări etc.

Boc, aproape liber la buget!

Posted by Andrei Sandor pe 10/11/2009

Camera Deputaţilor din Parlamentul României a decis marţi, 10 noiembrie, să împuternicească Guvernul Boc 2, demisionar, în ceea ce priveşte înaintarea proiectului Legii Bugetului de Stat pentru 2010. De menţionat că toate grupurile parlamentare au susţinut această iniţiativă.
De fapt, a fpst nevoie ca deputaţii să modifice Legea privind organizarea Guvernului. În afară de două abţineri, toţi deputaţii prezenţi au votat pentru această modificare. Astfel, se trece peste una dintre multele probleme pe care România le are în acest moment. Fără schimbarea Legii de organizare a Guvernului, România nu ar fi putut avea un proiect de buget înainte de instalarea noului Preşedinte al ţării şi, implicit înainte de formarea noului Executiv al ţării. Potrivit Constituţiei, un guvern căzut în urma unei moţiuni de cenzură nu are dreptul să întocmească proiectul de buget şi să îl înainteze Parlamentului. În lipsa unui buget aprobat în Parlament, în mod normal se lucrează conform cifrelor din bugetul aprobat pentru anul în curs.

UPDATE / Senatul, care este camera decizională în această chestiune, va vota miercuri, 11 noiembrie, pentru abilitarea Guvernului demisionar Boc 2 în vederea elaborării şi prezentării în Parlament a Legii Bugetului pentru 2010.

*foto: zf.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: