Blogul lui Andrei Şandor

Actualitate orădeană, comentarii, atenţionări etc.

Popeştiul, enclavă politică unică în România

Posted by Andrei Sandor pe 11/11/2009

bannere_popestiÎn mod ciudat, deputatul liberal Lucia Varga pare că nu a auzit de ruperea alianţei de guvernare PD-L/PSD. Într-un comunicat de presă, transmis miercuri, 11 noiembrie, Varga acuză „Alianţa PSD/PD-L” de vandalizarea materialelor electorale ale PNL. Iată textul documentului invocat:
„Campania electorală pentru prezidenţiale, în comuna Popeşti, este din nou caracterizată de acţiuni ilegale îndreptate împotriva Partidului Naţional Liberal. Contracandidaţii politici recurg la acţiuni precum distrugerea şi vandalizarea însemnelor electorale ale PNL, în special ruperea şi distrugerea bannerelor. În campaniile trecute, aceste acţiuni au fost reclamate Poliţiei, însă aceasta nu a găsit vinovaţii şi nu a luat nicio măsura pentru a stopa acest fenomen. În acestă campanie, aceste acţiuni sunt din ce în ce mai agresive şi se caracterizează în primul rând prin distrugerea materialelor publicitare care conţin poza deputatului Lucia Varga alături de candidatul Crin Antonescu. Acestea  pot avea o legătura strânsă cu sesizările publice făcute de deputatul Lucia Varga privind neregulile şi ilegalităţile săvârşite de actualul primar PSD (n.b.: de la Popeşti) în privinţa fondurilor pe care le gestionează. Poliţia a fost sesizată oficial însa credem că, din păcate, rezultatele anchetei vor fi aceleaşi ca şi în dăţile trecute: autor necunoscut”.
Conform parlamentarului liberal reclamant, priorităţile comunei Popeşti trebuie să fie asfaltarea străzilor, crearea de noi locuri de muncă, apă şi canalizare. Lucia Varga consideră că politicienii locali ar trebui să se preocupe de rezolvarea acestora şi nu de distrugerea bannerelor sau ruperea afişelor şi însemnelor electorale.
Comunicatul de presă menţionat conţine şi un apel către autorităţile abilitate, îndeosebi Poliţia, „să oprească acest fenomen şi către actorii politici implicaţi să demonstreze maturitate politică şi să nu mai apeleze la aceste acţiuni de vandalism care conduc la o singura concluzie: PSD-ului şi PDL-ului din Popeşti le  este frică de democraţie!”.
*
…şi eu care credeam că, cu sau fără campanie, liberalii sunt prieteni cu social-democraţii…

*foto: Cabinet Lucia Varga

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: