Blogul lui Andrei Şandor

Actualitate orădeană, comentarii, atenţionări etc.

Cetatea Oradea pe placul telespectatorilor TVR

Posted by Andrei Sandor pe 16/11/2009

cetate_oradeaÎn urma emisiunii din data de 8 noiembrie, difuzată de postul naţional de televiziune, Cetatea Oradea a reuşit să acceadă în finala din 1 decembrie, având şanse din ce în ce mai multe să şi câştige competiţia. Adică să intre în programul de restaurare, pentru care, tot de Ziua Naţională, TVR va organiza şi un teledon.
După cum se poate citi şi pe site-ul Primăriei orădene, obiectivul de pe Crişul Repede a primit mai multe voturi decât Castrul roman de la Porolissum şi decât Cetatea de la Aiud, cu care a concurat în cadrul zonei Nord-Vest, în emisiunea de duminică, 8 noiembrie.
Ideea programului televizat este ca publicul din România să decidă care să fie monumentele istorice care să beneficieze de restaurare. La început, au fost 30 de moumente, selectate cu ajutorul Comisiei Naţionale a Monumentelor. Săptămânal, telespectatorii au putut urmări câte un film documentar despre trei monumente, iar cei interesaţi pot vota în direct pentru una dintre ele. Cetatea Oradea este deja în finală şi va concura cu alte 9 monumente istorice de restaurat. Conform paginii web a TVR, „Restaurare” este un program de televiziune care se difuzează în premieră în ţara noastră şi este considerat „o nesperată şansă de salvare a unor clădiri de patrimoniu clasate ca monumente istorice şi de arhitectură”.
Formatul emisiunii a fost cumpărat de la Endemol-International B.V.

*foto: tabarasalem.wordpress.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: