Blogul lui Andrei Şandor

Actualitate orădeană, comentarii, atenţionări etc.

PD-L se solidarizează cu ardelenii „jigniţi” de Mircea Geoană

Posted by Andrei Sandor pe 16/11/2009

basescu_clujÎn urma neprezentării lui Mircea Geoană, candidatul PSD pentru Preşedenţia României, la dezbaterea de sâmbătă, 14 noiembrie, organizată la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, democrat-liberalii aruncă cu tomate verbale în direcţia acestuia. Conform unui comunicat de presă redactat de PD-L Cluj, absenţa şefului PSD este „o gravă şi nemeritată jignire adusă Clujului şi Transilvaniei, în general”. Portocaliii sunt supăraţi şi pe afirmaţiile lui Geoană, potrivit cărora dezbaterea „trebuie să aibă loc pe un teren neutru, nu la Cluj” şi transmit că această atitudine este „un afront la adresa celor 7.000.000 de ardeleni şi a locuitorilor municipiului Cluj-Napoca, cel mai important centru universitar, cultural şi economic din Ardeal”. Pedeliştii clujeni îi transmit, cu această ocazie, o promisiune(-ameninţare) lui Mircea Geoană: „…Ardealul se va mobiliza pentru a-l menţine (n.b.: pe social-democrat) la statutul de veşnic candidat perdant, deoarece nu va deveni niciodată Preşedintele unor oameni pe care îi sfidează şi dispreţuieşte”.
De menţionat că tocmai Geoană a fost cel care cerea insistent să aibă o dezbatere cu contracandidaţii săi principali, sugerând chiar ca evenimentul să aibă loc la o universitate. Anunţată pentru sâmbătă, 14 noiembrie, confruntarea i-a adunat doar pe Traian Băsescu (aflat la Cluj-Napoca pentru un miting electoral) şi pe Crin Antonescu, preşedintele PNL, care şi-a făcut timp pentru a merge la dezbatere, el având altceva în programul iniţial.
În schimb, după confruntarea de la „Babeş-Bolyai”, Geoană a făcut declaraţii cum că ceea ce s-a întâmplat la Cluj-Napoca a fost un duel al disperaţilor: unul pentru că nu va intra în turul 2 al alegerilor prezidenţiale (referire la Antonescu), iar celălalt pentru că va pierde în turul 2 (referire la Băsescu).
Primul tur al scrutinului prezidenţial va avea loc duminică, 22 noiembrie. Teoretic, până atunci, candidaţii principali mai au timp să se vadă la cel puţin o dezbatere.

*foto: PD-L

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: