Blogul lui Andrei Şandor

Actualitate orădeană, comentarii, atenţionări etc.

Şi Bolojan vrea zonă pietonală pe strada Vasile Alecsandri

Posted by Andrei Sandor pe 16/11/2009

terasa_corsoUn mai vechi proiect al administraţiei PD a Oradiei ar putea prinde viaţă în timpul mandatului liberal de la cârma oraşului.
Luni, 16 noiembrie, primarul Ilie Bolojan a descris în linii mari proiectul prin care centrul istoric orădean ar urma să fie scos în evidenţă şi introdus în circuitul turistic naţional şi internaţional. Printre altele, se doreşte ca pietonalul de pe strada Republicii să se prelungească până la Cetatea Oradea. Mai exact, plimbăreţii ar putea avea posibilitatea de a merge, pe jos, de la Magazinul Crişul, pe strada Nicolae Grigorescu (pe lângă fosta Librărie „Eminescu”, peste o pasarelă deasupra Crişului Repede (în foto se vede locul în care s-ar putea naşte noua pasarelă), prin Pasajul Vulturul Negru şi pe strada Vasile Alecsandri, ajungând în Parcul 1 Decembrie şi apoi la Cetate. Sau, altă variantă (şi care exclude construirea unei pasarele noi peste râu) ar fi ruta Corso – Pod Ferdinand – strada Vasile Alecsandri – Parcul 1 Decembrie – Cetatea Oradea. În ambele cazuri, se va apela la oprirea circulaţiei rutiere pe str. V. Alecsandri, artera putând să se transforme într-o punte de legătură pietonală, împânzită cu terase, pe părţile laterale. Bolojan a precizat că trebuie încurajată însufleţirea zonei centrale a Oradiei, care are un rol de turism, dar şi unul economic.
Conform edilului-şef orădean, transformarea în pietonal a străzii Alecsandri trebuie făcută simultan cu reabilitarea Cetăţii şi cu soluţionarea problemelor de trafic din centrul urbei, inclusiv cu realizare de locuri de parcare.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: