Blogul lui Andrei Şandor

Actualitate orădeană, comentarii, atenţionări etc.

Panică printre pensionarii orădeni!

Posted by Andrei Sandor pe 17/11/2009

Bătrânii Oradiei au înroşit, în ultima vreme, liniile telefonice care duc spre Administraţia Socială Comunitară Oradea (ASCO). Mai exact, aceştia s-au speriat că nu ar mai beneficia de gratuităţile aferente mijloacelor de transport în comun. Motiv pentru care au cerut socoteală, în număr foarte mare, celor de la ASCO. Nefiind vorba despre doar două sau trei cazuri, Administraţia a transmis un comunicat prin care doreşte să liniştească apele din zona vârstnicilor urbei. Astfel, toţi cei interesaţi trebuie să ştie că „se menţine gratuitatea pe mijloacele de transport (legitimaţiile de călătorie gratuită la transportul public local) în conformitate cu prevederile H.C.L. 1026 din 20 decembrie 2007, privind aprobarea Regulamentului pentru acordarea de facilităţi la transportul public local de călători pentru categoriile de persoane beneficiare din municipiul Oradea”. Iată şi categoriile concrete de beneficiari:
– pensionarii pentru limită de vârstă cu domiciliul în municipiul Oradea;
– pensionarii cu pensie anticipată şi pensie anticipată parţială, cu domiciliul în Municipiul Oradea;
– pensionarii de boală, cu domiciliul în Municipiul Oradea;
– persoanele care nu au calitatea de pensionar, dar care au împlinit vârsta legală de pensionare, cu domiciliul în municipiul Oradea.
În acelaşi context al gratuităţilor OTL, ASCO menţionează că mai sunt şi alte categorii de cetăţeni care pot utiliza gratuit tramvaiele şi autobuzele orădene. Este vorba despre veteranii şi văduvele de război, deportaţii şi deţinuţii politici, strămutaţii/persecutaţii din motive politice sau etnice, luptătorii pentru victoria Revoluţiei din 1989, persoanele cu dizabilităţii (cu handicap accentuat şi grav), asistenţii personali ai persoanelor cu handicap grav sau însoţitorii acestora, nevăzătorii cu handicap grav şi accentuat şi însoţitorii nevăzătorilor cu handicap grav, respectiv elevii orfani sau proveniţi din casele de copii.
*
Aş dori să le transmit pensionarilor orădeni, prin intermediul rudelor sau cunoştinţelor lor care navighează pe Internet, că o eventuală anulare a gratuităţilor pentru transportul în comun nu poate intra în vigoare decât în urma unei hotărâri în acest sens a Consiliului Local.

Anunțuri

Un răspuns to “Panică printre pensionarii orădeni!”

  1. NU TOTI PENSIONARI SAU PANICAT.DAR STIM BINE CA ROMINIA ESTE TARA TUTUROR POSIBILITATILOR.DACA AU VINDUT TOATE TERENURILE EXIXTENTE IN ORADEA, TOATE CLADIRILE, PARCARILE, MAMICILE LOR, (DACA PRIMESC BANI PE EI), PIATA IOSIA ETC ETC….MIINE SAU POIMIINE POATE SA IA SI ABONAMENTE GRATUITE DE TR. IN COMUN, CUM AU LUAT SI BONURILE DE MASA CE AU DAT O DATA.NE IA SI AERUL SI SPERANTA CA O DATA O SA FIE MAI BINE PENTRU TOTI.AM LUCRAT O VIATA INTREAGA ,AM PESTE 40 DE ANI COTIZAT, ALTII AU PESTE 10 MIL.LEI PENSIE, EU AM 7MIL.500MII LEI. EU NU PRIMESC COMPENSAT CALDURA IARNA ,NICI MEDICAMENTE 90% .CEI CARE AU STAT FRUMOS ACASA PRIMESC PENSIE SOCIALA , CALDURA COMPENSATA, ABONAMENT GRATUIT,MEDICAMENTE COMPENSATA 90%ETC ETC..DAR CIND E VORBA DE PENSIONARII NE IA SUB ACEIASI PALARIE.AM AJUNS BATAIA DE JOC LA TOATE LUMEA.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: