Blogul lui Andrei Şandor

Actualitate orădeană, comentarii, atenţionări etc.

Sonetele lui Shakespeare la Arlus, cu Florian Chelu

Posted by Andrei Sandor pe 17/11/2009

Sâmbătă, 21 noiembrie, de la ora 18, orădenii vor putea celebra 400 de ani de la editarea sonetelor unuia dintre cei mai mari dramaturgi din toată istoria lumii, William Shakespeare.
Spectacolul sonetelor a fost pregătit de Florian Chelu (foto), sufletul Rock Filarmonica Oradea. Proiectul de punere pe portativ a acestor scrieri ale lui Shakespeare a necesitat o muncă asiduă de mai bine de doi ani. După o primă prezentare a fructului acestei munci (23 aprilie 2009, chiar de ziua naşterii – şi morţii – autorului), sâmbătă, doritorii vor putea participa la un nou episod al poveştii centenare care leagă muzicianul orădean de marele playwright (dramaturg, pentru cine nu ştie…). Precum la spectacolul din aprilie, Florian Chelu va fi ajutat de vocalistul David Bryan (care, by the way, deşi britanic de origine, declara la un moment dat că a început să-l îndrăgească pe Shakespeare graţie artistului orădean…) şi de flautistul Mircia Covaci.
De asemenea, organizatorii evenimentului cultural anunţă prezentarea unei cărţi realizate de profesorii universitari Manfred Pfister şi Jurgen Gustch, dedicată cvadricentenarului Sonetului Shakespearian.
Intrarea va fi liberă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: