Blogul lui Andrei Şandor

Actualitate orădeană, comentarii, atenţionări etc.

Cu toate forţele pentru un vot corect în Bihor

Posted by Andrei Sandor pe 18/11/2009

În cursul acestei săptămâni, reprezentanţii structurilor subordonate Ministerului Administraţiei şi Internelor din Judeţul Bihor au continuat pe raza întregului judeţ acţiunile desfăşurate în cadrul campaniei de informare şi prevenire „Votul ilegal înseamnă închisoare!”.
P
oliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii alături de poliţiştii Biroului Universitate din cadrul I.P.J. Bihor au fost alături de studenţii Universităţii Oradea, în campusul universitar şi la căminele studenţeşti. Poliţiştii bihoreni au informat studenţii cu privire la contravenţiile şi infracţiunile prevăzute de legea electorală, astfel încât să fie prevenite orice evenimente negative în timpul campaniei electorale şi în ziua desfăşurării scrutinului. Au fost distribuite pliantele promoţionale şi au fost postate în locuri vizibile afişele care promovează mesajul “Votul ilegal înseamnă închisoare!”.
În cadrul campaniei de prevenire şi informare, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, dar şi poliţiştii cu atribuţiuni rutiere şi de ordine publică din judeţ s-au deplasat la sediile firmelor de transport persoane supuse licenţierii, au expus acolo afişele promoţionale ale campaniei şi au stat de vorbă cu persoanele care efectuează efectiv transportul, prezentându-le principalele contravenţii şi infracţiuni la legea electorală. În cadrul acţiunilor desfăşurate zilnic în trafic, poliţiştii rutieri bihoreni au oferit conducătorilor de autovehicule destinate transportului de persoane, opriţi pentru control, pliantele promoţionale ale campaniei şi i-au informat şi consiliat cu privire la implicaţiile fraudelor de natură electorală.
Totodată, în perioada 16 – 19 noiembrie, cadrele inspecţiei de prevenire din Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor au desfăşurat controale de prevenire a situaţiilor de urgenţă la toate secţiile de votare din judeţul Bihor. În cadrul acestor acţiuni, pompierii au distribuit cetăţenilor din mediul rural, dar şi din oraşele şi municipiile din judeţ, pliantele care însoţesc campania „Votul ilegal înseamnă închisoare!”, fiind astfel promovat mesajul campaniei în fiecare unitate administrativă din judeţ. Cetăţenii au fost astfel conştientizaţi cu privire la riscurile pe care le presupune votul ilegal, astfel încât, premergător desfăşurării scrutinului şi pe timpul acestuia să nu fie consemnate evenimente negative.De asemenea, în cursul acestei săptămâni şi reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bihor au continuat acţiunile pe raza judeţului, pentru promovarea mesajului campaniei „Votul ilegal înseamnă închisoare!” şi, implicit, conştientizarea cetăţenilor cu privire la riscurile unor fraude de natură electorală.
Jandarmii bihoreni au fost prezenţi în Municipiul Beiuş, la Judecătoria Beiuş şi la Trezoreria Beiuş şi în oraşul Ştei, la Trezoreria din localitate, au stat de vorbă cu cetăţenii şi au distribuit fluturaşii promoţionali ai campaniei, iar populaţia a fost informată cu privire la prevederile legale în materie şi la riscurile pe care le presupune nerespectarea legii electorale.Campania „Votul ilegal înseamnă închisoare!” continuă în judeţul Bihor. Organizatorii îşi propun să continue în sistem integrat seria acţiunilor preventive demarate în 23 octombrie a.c., astfel încât mesajul campaniei să ajungă în toate colţurile judeţului, în toate mediile sociale, iar scrutinul electoral să se desfăşoare în judeţul Bihor în mod corect, fără niciun fel de incidente.

*foto: IPJ Bihor

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: