Blogul lui Andrei Şandor

Actualitate orădeană, comentarii, atenţionări etc.

Masca pe figură! Şi la discotecă…

Posted by Andrei Sandor pe 18/11/2009

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a Judeţului Bihor recomdandă organizatorilor de evenimente desfăşurate în spaţii închise (săli de spectacole, cinematografe, discoteci, săli de conferinţe, amfiteatre din unităţi de învăţământ etc.) să respecte următoarele măsuri pentru limitarea răspândirii gripei pandemice:
1. Asigurarea de măşti de protecţie pentru personalul care vine în contact direct cu publicul
2. Asigurarea de cantităţi suficiente de materiale pentru efectuarea curăţeniei şi a dezinfecţiei curente; este recomandată dezinfecţia obligatorie a aerului din încăperi, coridoare, alte spaţii publice la sfârşitul programului de lucru
3. Spaţiile special amenajate în care se desfăşoară evenimentele trebuie igienizate cât mai des (prin aerisire şi prin dezinfecţia aerului) deoarece în spaţiul respectiv sunt create condiţii propice pentru transmiterea interumană a viruşilor.
4. La efectuarea curăţeniei şi a dezinfecţiei, personalul care efectuează curăţenia va insista pe mânere, clanţe, uşi, fişete, dulapuri, etc
5. Atenţionarea întregului personal în legătură cu obligaţia menţinerii unei igiene individuale corecte la locul de muncă (spălarea frecventă a mâinilor, strănutul şi tuşitul în batistă şi aruncarea ei imediat după folosire la coş şi nu în alte locuri)
6. Asigurarea pentru grupurile sanitare a unor cantităţi suficiente de săpun şi de substanţe dezinfectante pe bază de alcool
7. Respectarea cu stricteţe a legislaţiei care reglementează interzicerea fumatului în unităţi
8. Anunţarea medicului de instituţie pentru supravegherea condiţiilor igienico-sanitare din unitatea care organizează evenimente şi pentru supravegherea stării de sănătate a personalului instituţiei.
9. Limitarea participării persoanelor cu simptome manifeste de infecţii acute de căi respiratorii superioare la evenimente publice.
DSP precizează că, momentan, conform dispoziţiilor existente la nivel naţional, în Bihor nu este restricţionată desfăşurarea de evenimente publice, cu participarea unui mare număr de persoane.

*foto: i.telegraph.co.uk

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: