Blogul lui Andrei Şandor

Actualitate orădeană, comentarii, atenţionări etc.

Primăria Oradea dă startul nebuniei în materie de parcări rezidenţiale

Posted by Andrei Sandor pe 18/11/2009

Contra sumei 80 lei, în anul 2010, orădenii care au domiciliul în diverse zone rezidenţiale ale urbei vor putea să îşi rezerve un loc de parcare. De fapt, ar urma ca deliberativul local să dezbată, în şedinţa ordinară din decembrie, Regulamentul de organizare şi repartizare a locurilor de parcare din parcările de reşedinţă în municipiul Oradea. Asta în condiţiile în care nici în rest nu sunt destule locuri de parcare în acest oraş.
Printre altele, regulamentul prevede că în parcările de reşedinţă, care sunt situate la mai puţin de 30 m de frontul imobilelor utilizate de locatari, se va repartiza câte un loc de parcare pentru fiecare apartament, în scopul utilizării contra cost de către locatari între orele 17 – 07, pentru parcarea autoturismelor aflate în proprietate/utilizare/folosinţă. De asemenea, din totalul locurilor amenajate într-o parcare de reşedinţă, 90% vor fi repartizate locatarilor, iar 10% vor rămne libere la dispoziţia vizitatorilor. Locurile de parcare stabilite a fi libere vor putea fi utilizate fără plată. Procentul de 10% se va stabili prin rotunjire la 1 a valorilor egale şi mai mari decât 0,5.
Dar acestea nu sunt decât câteva dintre prevederile proiectului de Regulament, care poate fi descărcat şi consultat accesând acest link.
Legat de acest subiect, Primăria va organiza o dezbatere publică, în data de 10 decembrie, de la ora 16, în sala mare.
*
Va fi extrem de interesant modul în care Municipalitatea va aplica cele stipulate în actul care cu siguranţă va fi votat în Consiliul Local. Se ştie ce nebunie este în Oradea în mai multe zone considerate rezidenţiale şi, de asemenea, se cunoaşte că una dintre cele mai mari probleme ale oraşului este lipsa locurilor de parcare. Ceea ce, în opinia mea, este revoltător e mania administraţiei locale în materie de exploatare a actualelor locuri de parcare.
Consider că este aberant ca un locatar să nu poată să-şi lase autovehiculul în faţa casei decât dacă plăteşte locul. Mai ales că nu există nicio garanţie că acel loc, rezervat şi plătit de locatar, este accesibil tot timpul pentru acel locatar.
În zone ale Oradiei precum Moscovei, Tribunalului, Mihai Eminescu, Aurel Lazăr, Ady Endre şi multe, multe altele, urmează o adevărată teroare a celor care domiciliază acolo. Şi nu numai pe străzile amintite…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: