Blogul lui Andrei Şandor

Actualitate orădeană, comentarii, atenţionări etc.

Zoo de la Oradea exportă urşi

Posted by Andrei Sandor pe 18/11/2009

Miercuri, 18 noiembrie, Grădina Zoologică de la Oradea a primit reprezentanţii Rezervaţiei de urşi de la Zărneşti (judeţul Braşov). Aceştia au asistat la îmbarcarea a doi urşi masculi având destinaţia braşoveană.
Potrivit unui comunicat de presă al RAPAS, Regia care administrează Zoo orădean, cei doi pui masculi au ajuns la vârsta maturităţii sexuale şi locuiau împreună cu sora şi mama lor. Urşii au tendinţa de a căuta, la această vârstă, împerecherea cu mama lor. Ursoaicele nu acceptă, de regulă, împerecherea şi ar fi putut apărea conflicte urâte, până acolo încât mama şi-ar fi putut omorî puii. Daiana Ghender, administratoare a Grădinii Zoologice spune că Oradea şi-a propus să rămână cu un anumit număr de animale, „în perspectiva noii Grădini” care ar urma să fie amenajată. Totodată, oficialii RAPAS afirmă că „nu avem condiţii proprii pentru o dezvoltare normală la urşilor, datorită spaţiilor strâmte” pe care Zoo local le are la dispoziţie. Aparent, Rezervaţia de la Zărneşti le oferă habitatul natural, cu bazine de scaldă şi izvoare.
Urşii „exportaţi” de la Oradea au 3 ani şi jumătate şi au fost preluaţi de directorul rezervaţiei, Ladislau Dincă şi de adminisratorul Emőke Dincă.

*foto: RAPAS

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: