Blogul lui Andrei Şandor

Actualitate orădeană, comentarii, atenţionări etc.

Bucureştiul a confirmat încă 3 bihoreni gripaţi porcin

Posted by Andrei Sandor pe 19/11/2009

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bihor îşi ia în serios, aparent, rolul de unic comunicator al situaţiei la zi a cazurilor de gripă nouă.
Conform unui comunicat de joi, 19 noiembrie, în urma analizării probelor pentru cazuri suspecte din judeţul Bihor au fost confirmate, de către Institutul „Cantacuzino” Bucureşti, trei cazuri de gripă A/H1N1. Două sunt ale unor persoane adulte din Municipiul Oradea, care au fost izolate la domiciliu de la primele simptome, acestea fiind afectate de forma medie a bolii. Perioada de izolare a acestor două persoane va înceta luni, 23 noiembrie, moment în care riscul epidemiologic va fi absent. Prin urmare, respectivele persoane îşi vor putea relua activitatea, dacă a fost restabilită capacitatea fizică.
DSP Bihor precizează că al treilea caz este cel al unei persoane adulte care a revenit din Belgia cu simptome de boală. Iniţial, persoana s-a aflat sub „urmărirea” medicului de familie care, potrivit simptomelor şi formei clinice medii, a îndrumat pacientul spre Secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie de la Oradea. Pacientul a început deja tratamentul antiviral.
Pentru celelalte cazuri suspecte de infecţie gripală A/H1N1, pentru care au fost trimise probe,
s-a comunicat către DSP Bihor infirmarea diagnosticului de gripă nouă.
Rezumând, până în data de 19 noiembrie 2009, ora 14, la nivelul judeţului Bihor, au fost confirmate cu diagnosticul de gripă AH1N1 un număr de 12 cazuri, dintre care 5 cazuri de import şi 7 cazuri secundare.

*foto: welt.de

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: