Blogul lui Andrei Şandor

Actualitate orădeană, comentarii, atenţionări etc.

Pompierii orădeni au pus la muncă autospeciala de lucru la înălţime

Posted by Andrei Sandor pe 19/11/2009

De data asta, nu a fost aplicaţie. Joi, 19 noiembrie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Crişana” s-a folosit de adevăratelea de una dintre cele mai deosebite dotări de care dispune. Biroul de presă al ISU informează că în jurul orei 11:30, Detaşamentul 1 Pompieri Oradea a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit pe str. Nufărului, la un apartament situat la etajul VI al unui bloc.
La locul intervenţiei s-au deplasat două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, autospeciala de lucru la înălţime precum şi echipajul SMURD. La sosirea gărzii de intervenţie, incendiul se manifesta la două dintre încăperile locuinţei, flăcările şi fumul degajat fiind vizibile la etajele superioare ale blocului. Au fost luate măsuri urgente de evacuare a locatarilor aflaţi în zona afectată şi de întrerupere a alimentării cu energie electrică a imobilului, pentru a se putea interveni în condiţii de siguranţă. Acţionând în condiţii dificile, prin prezenţa fumului dens, a vizibilităţii reduse şi a lucrului la înălţime, pompierii militari au reuşit să localizeze şi să lichideze incendiul după aproximativ o oră, înainte ca acesta să se propage la apartamentele învecinate.
Din fericire, în urma acestui eveniment nu au fost înregistrate victime, însă pagubele materiale au depăşit valoarea de 55.000 lei. Au ars: mobilierul din bucătărie, lambriurile, aparatura electronică şi electrocasnică, 6 uşi şi 4 geamuri, iar tencuiala din apartament şi casa scării precum şi instalaţia electrică interioară au fost degradate. Pompierii spun că elementele cauzei probabile au avut ca sursă de aprindere flacăra deschisă, iar ca împrejurare determinantă aparatul de gătit (aragaz) lăsat nesupravegheat.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: