Blogul lui Andrei Şandor

Actualitate orădeană, comentarii, atenţionări etc.

Bihorenii, cuminţi şi nu prea în ziua votului

Posted by Andrei Sandor pe 22/11/2009

Centrul de Comandă Judeţean (CCJ), menit a monitoriza desfăşurarea scrutinului de duminică, 22 noiembrie, anunţă că, în intervalul orar 07:00 – 18:00, în judeţul Bihor au fost primite 23 de sesizări prin Sistemul Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, cu privire la posibile incidente de natură electorală. În urma verificărilor efectuate în cazul fiecărei sesizări, s-a stabilit că 20 dintre acestea nu se confirmă, în niciunul dintre cazuri nefiind întrunite elementele constitutive ale vreunei infracţiuni ori contravenţii.
Inspectorul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al CCJ relatează că unul dintre apelurile primite, în jurul orei 14.20, sesiza faptul că o persoană care a votat într-o secţie de votare de pe raza Municipiului Oradea a fotografiat cu telefonul mobil buletinul de vot, în timp ce se afla în cabina de votare. La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea care, în urma verificărilor efectuate, au stabilit că aspectele sesizate se confirmă. Votantul a fost identificat în persoana unui orădean de 37 de ani. Poliţiştii au luat faţă de cel în cauză măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 1.000 lei, potrivit prevederilor art. 26 lit. m din Legea nr. 370/2004.
La ora 16.04, tot prin apelul 112, s-a primit sesizarea potrivit căreia pe raza localităţii bihorene Gurbeşti, o persoană a aruncat pe o stradă din localitate afişe de propagandă electorală. Poliţiştii din Spinuş s-au deplasat la faţa locului şi au stabilit că aspectele sesizate se confirmă. Persoana în cauză a fost identificată de poliţişti ca fiind un localnic de 49 de ani, sancţionat contravenţional de poliţişti conform prevederilor Legii nr. 370/2004.
În acelaşi context, inspectorul Dinu (foto) spune că un cetăţean de 44 de ani din localitatea Săcădat a fost sancţionat contravenţional de poliţişti cu amendă în valoare de 500 de lei, după ce, prin două apeluri consecutive la 112, a sesizat că, prezentă în secţia de votare, concubina sa nu a primit unul dintre buletinele de vot. Poliţiştii au verificat acest aspect, care nu s-a confirmat, cetăţeanul fiind sancţionat pentru apel nefondat.
Pe lângă aspectele deja detaliate, au fost primite sesizări cu privire la faptul că în patru secţii de votare de pe raza Municipiului Oradea şi din localităţile bihorene Ineu de Criş, Cusuiş şi Gepiu, s-au desprins facsimilele de pe ştampilele de vot, cele patru ştampile fiind indisponibilizate.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: