Blogul lui Andrei Şandor

Actualitate orădeană, comentarii, atenţionări etc.

Votaţi, dar aveţi grijă cum o faceţi!

Posted by Andrei Sandor pe 22/11/2009

Duminică, 22 noiembrie, cetăţenii cu drept de vot ai României pot participa la primul tur al alegerilor prezidenţiale. În acelaşi timp şi în acelaşi loc (aceeaşi secţie de votare), românii mai pot participa şi la dublul Referendum, convocat de preşedintele în exerciţiu, Traian Băsescu.
Este bine să ştiţi că NU E OBLIGATORIU SĂ VOTAŢI ŞI PENTRU REFERENDUM.
De asemenea, NU E OBLIGATORIU SĂ RĂSPUNDEŢI LA AMBELE ÎNTREBĂRI DIN CADRUL REFERENDUMULUI. Sau, în cazul în care nu doriţi, NU E OBLIGATORIU SĂ VOTAŢI PENTRU PEREŞEDENŢIE. Aşadar, orice combinaţie e posibilă.
Forţele de ordine angrenate în supravegherea alegerilor din 22 noiembrie au avertizat încă din campania elctorală că nu e bine să vă jucaţi cu focul şi că ar fi de consiliat ca toţi cei care participaţi la scrutin să votaţi legal.
Altminteri, se poate lăsa cu puşcărie!


În Bihor, reprezentanţii Centrului de Comandă Judeţea (CCJ) au informat în cursul zilei de vineri, 20 noiembrie, că totul este pregătit pentru un proces electoral normal. Inspectoratul General al Poliţiei Române a delegat o persoană care să supervizeze alegerile de azi, în persoana comisarului-şef Mihail Călinescu (foto).
În ajunul scrutinului a avut loc verificarea şi îndrumarea finală în ceea ce priveşte votul, la toate secţiile de votare din Bihor, cu accent pe secţiile speciale. Purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Florin Ardelean a precizat că a fost făcută o instruire specială a operatorilor aparaturii video cu care au fost dotate secţiile speciale.
Pe linie de forţe de ordine, adjunctul şefului IPJ Bihor, comisar-şef Eugen Boc, asigură că există echipaje destule pregătite să intervină în caz de nevoie, 24 de ore din 24, până la deznodământul turului I. Purtătorul de cuvânt al IPJ şi al CCJ, inspectorul Alina Dinu a dat câteva detalii concrete privind armada de pază a secţiilor de votare bihorene.
Astfel, 326 de polţişti de la IPJ, 380 de la Ordine Publică, Poliţie Rutieră, Criminalistică şi Serviciul de Investigare a Fraudelor, 285 de jandarmi, 436 de pompieri de la ISU „Crişana” şi 124 de poliţişti de frontieră sunt implicaţi în supravegherea scrutinului de duminică, 22 noiembrie. Pe lângă aceştia, există şi o rezervă de intervenţie formată din 70 de poliţişti şi 25 de jandarmi.
Cetăţenii trebuie să ştie că pot sesiza orice fel de probleme, nereguli, incidente legate de vot sunând la numărul unic pentru urgenţe, 112. Aici, este de serviciu şi un operator care se ocupă în mod special de acest tip de apeluri. Totodată, Ministerul Administraţiei şi Internelor a creat un site destinat colectării diverselor sesizări venite pe linie de vot fraudulos sau alte probleme legate de evenimentul electoral de azi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: