Blogul lui Andrei Şandor

Actualitate orădeană, comentarii, atenţionări etc.

Liberalii îl vor pe Geoană preşedinte!

Posted by Andrei Sandor pe 24/11/2009

Dacă tot nu s-a calificat candidatul propriu în turul II al prezidenţialelor, PNL merge pe mâna lui Mircea Geoană, şeful PSD şi al Senatului României. Biroul politic al liberalilor, întrunit marţi, 24 noiembrie, la Casa Poporului, a decis în unanimitate susţinerea candidatului social-democrat în data de 6 decembrie, pentru Preşedenţia României. Crin Antonescu, liderul liberalilor, a declarat, preluat de presa centrală, că PNL este dispus să încheie un acord politic cu PSD, dar numai în anumite condiţii. Printre acestea, cea mai importantă pare a fi elaborarea unei înţelegeri care să se bazeze pe valorile liberale. De asemenea, Antonescu reiterează ideea lui Klaus Johannis ca premier. În acest context, preşedintele PNL susţine că s-a discutat deja cu UDMR, reprezentanţii maghiarimii arătându-se favorabili unei astfel de construcţii.
*
Apropierea dintre liberali şi social-democraţi este una cu un oarecare istoric. În ultimul an şi jumătate de mandat, Guvernul Tăriceanu a fost susţinut în Parlament de grupul PSD. Cât despre includerea în joc a UDMR, este o mişcare interesantă, în condiţiile în care pesediştii au insistat, la negocierile de la formarea alianţei PSD-PDL (în decembrie 2008), asupra faptului ca Uniunea să nu fie cooptată la guvernare. Şi asta în ciuda democrat-liberalilor, care ar fi fost dispuşi să-i ia şi pe maghiari în Executiv.

Reclame

Un răspuns to “Liberalii îl vor pe Geoană preşedinte!”

  1. luk at her said

    adevarul e ca „miscarea” cu Johannis e foarte inteligenta. teoretic ar trebui sa dea deciziei de vot a oamenilor o greutate mai mare, ca si cand ar trebui sa voteze ei viitorul prim-ministru. poate asa ii vor determina pe electorii pnl care nu prea inghit psd-ul sa iasa sa voteze „cum trebuie”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: