Blogul lui Andrei Şandor

Actualitate orădeană, comentarii, atenţionări etc.

Târgul de jucării de la Oradea a debutat cu dreptul

Posted by Andrei Sandor pe 25/11/2009

Evenimentul caritabil a debutat marţi, 24 noiembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor şi se va desfăşura în aceeaşi locaţie şi miercuri, între orele 16:30-18:30. Sumele de la care s-a pornit jocul de-a licitaţia în scopuri umanitare au fost modice, de maximum 2 lei/jucărie. Crina Dobocan, reprezentanta Asociaţiei Pro Bambini, organizatoare a târgului de jucării, spune că mulţi dintre copii şi-au dorit foarte mult să-şi achiziţioneze unele din articolele scoase la licitaţie, astfel că au schimbat jucării cu colegii lor. Cele mai dorite jucării au fost: roboţeii, pluşurile, maşinuţele şi păpuşile.
Acţiunea este organizată în special pentru a o sprijini pe Patricia Nemethi, din clasa a IV-a E, de la Şcoala Nr. 11, pentru a se putea afirma în muzică şi poezie, domenii în care fata excelează. Intenţia este de a-i plăti acesteia cursuri de canto şi de a o ajuta financiar în materie de participări la competiţii de poezie. Crina Dobocan afirmă că, în funcţie de banii care se vor aduna, vor fi sprijiniţi şi alţi copii talentaţi şi care nu au posibilităţi materiale să se afirme, precum şi copii aflaţi în evidenţele Asociaţiei Pro Bambini, pe care lipsa banilor sau a sprijinului părinţilor i-ar putea împiedica să meargă la şcoală.
Dincolo de caracterul umanitar al acţiunii, cu această ocazie, micuţii au mai rărit din jucăriile în stare bună, pe care unii le-au uitat pe rafturi. În acest fel, copiii şi părinţii acestora au fost sensibilizaţi spre ajutorarea celor nevoiaşi. Distracţia şi zâmbetele sunt asigurate de clovnul Igor.
Târgul de Jucării din această lună se bazează pe generozitatea copiilor din clasele primare de la Şcolile „Nicolae Bălcescu”, „Oltea Doamna”, Nr. 16, Nr. 11, de la Liceul de Artă şi de la Liceul Greco-Catolic, care, de bunăvoie, au renunţat la o jucărie dragă lor. Miercuri, 25 noiembrie, timp de două ore, cei interesaţi pot trece pragul Casei de Cultură pentru a participa.
Intrarea este gratuită!

*foto: Pro Bambini

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: