Blogul lui Andrei Şandor

Actualitate orădeană, comentarii, atenţionări etc.

Universitari orădeni la Padova

Posted by Andrei Sandor pe 25/11/2009

O delegaţie a Facultăţii de Istorie Geografie şi Relaţii Internaţionale din cadrul Universităţii din Oradea (UO), a participat în data de 17 noiembrie, la Universitatea din Padova (Italia), la simpozionul intitulat „Valoare documentară şi dimensiuni literare ale textului istoric”.
Potrivit Biroului de Comunicare de la UO, partea română a fost reprezentată de prof.univ.dr. Barbu Ştefănescu, prorector Relaţii Internaţionale, prof.univ.dr. Sorin Şipoş, prodecan al Facultăţii de Istorie-Geografie şi Relaţii Internaţionale, prof.univ.dr. Antonio Faur, director Departamentul de Istorie, lector univ.dr. Mircea Brie, şeful Catedrei de Relaţii Internaţionale şi lector univ. dr. Florin Sfrengeu.
Simpozionul a fost organizat la iniţiativa profesorilor universitari Lorenzo Renzi şi Dan Cepraga, din partea Departamentului de Romanistică a Universităţii din Padova, şi a prof.univ.dr. Sorin Şipoş, din partea Facultăţii de Istorie-Geografie şi Relaţii Internaţionale a Universităţii din Oradea. La deschiderea lucrărilor au fost prezenţi, din partea Universităţii din Padova, Prof. Michele Cortelazzo, Preşedintele Facultăţii de Litere şi Filozofie şi Furio Brugnolo, Directorul Departamentului de Romanistă.
Simpozionul a fost o realizare ştiinţifică de excepţie, în primul rând, datorită comunicărilor susţinute, a discuţiilor de înalt nivel academic şi a bunei organizări.  De comun acord, s-a stabilit ca lucrările să fie publicate într-un volum ce urmează să apară sub egida celor două universităţi. 
De menţionat că, în mai 2010, ediţia a II-a a simpozionului se va desfăşura la Oradea, când urmează să fie lansat şi volumul cu lucrările conferinţei de la Padova.

*foto: Universitatea din Oradea

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: