Blogul lui Andrei Şandor

Actualitate orădeană, comentarii, atenţionări etc.

„Leul” a demascat şi băgat în cuşca Legii 21 de traficanţi orădeni de droguri

Posted by Andrei Sandor pe 26/11/2009

În urma Operaţiunii „Lion”, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Oradea au documentat activitatea infracţională a 21 de persoane, cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 19 şi 30 de ani, toţi cu domiciliul în judeţul Bihor.
Conform relatărilor comisarului-şef Valerian Şipoş, şeful BCCO, liderii grupării au fost M.R.E. (de 22 de ani), P.C.A. (de 20 ani) şi B.K.R. (de 19 ani), orădeni. Aceştia au fost cercetaţi în stare de arest preventiv, în urma efectuării de către procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Oradea şi poliţiştii antidrog bihoreni a unei acţiuni de prindere în flagrant. Aceasta a avut loc în data de 23 octombrie. Asupra celor de mai sus a fost descoperită cantitatea de 18 grame de rezină de cannabis (drog de risc), pregătită pentru traficare.
În cursul lunii iulie 2009, M.R.E. este suspectat că ar fi introdus ilegal în ţară 100 de grame de rezină de cannabis, care ulterior ar fi fost comercializată de către acesta, în colaborare cu P.C.A. şi B.K.R., mai multor consumatori de droguri de pe raza judeţului Bihor, la un tarif de 40 – 50 lei/gram.
În urma cercetărilor efectuate de procurorii D.I.I.C.O.T. şi de poliţiştii BCCO Oradea, cei trei lideri ai grupării au fost trimişi în judecată, fiind acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor prevăzute de Legea 143/2000. Poliţiştii orădeni informează că ceilalţi 18 învinuiţi au fost cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic şi consum ilicit de droguri, fiind sancţionaţi contravenţional cu amendă administrativă cuprinsă între 300 – 1.000 lei fiecare.
Dacă suspecţii vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă pedepse privative de libertate cuprinse între 10 şi 20 ani pentru trafic şi consum de droguri de risc.

*foto: DIICOT Oradea

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: