Blogul lui Andrei Şandor

Actualitate orădeană, comentarii, atenţionări etc.

18 ani fără Jeff…

Posted by Andrei Sandor pe 05/08/2010

În august 1992, mă îndreptam spre defunctul Club Tempo în ziua în care bătrânu’ mi-a dat vestea că Jeff Porcaro, muzicianul datorită căruia îndrăgim trupa Toto a murit.
Am crezut că e o glumă proastă şi am avut o reacţie pe care n-am s-o uit: mi-am aruncat pe jos cheile pe care le ţineam în mână, am făcut stânga împrejur şi am pornit înainte, debusolat, ca şi cum aş fi fost turmentat.

Aveam 16 ani. De doi ani plini ascultam muzică serioasă, iar numele lui Jeff Porcaro a devenit, pentru mine, sinonim cu profesionismul, perfecţiunea ritmică şi cu spiritul de muzician desăvârşit. Din acel moment, fără să-mi făcut neapărat un ţel din acest lucru, am început să caut tot ce pot legat de Jeff. Mai ales muzică. Din momentul în care am dat de internet, orizontul s-a deschis şi am aflat cu mirare, dar şi cu o deosebită bucurie, că fan clubul Jeff este imens. Şi este prezent pe tot globul pământesc. Tot graţie lui Jeff am intrat în contact cu sute de artişti care l-au avut pe discurile lor. Trebuie să recunosc şi faptul că sunt cazuri de interpreţi sau trupe pe care am început să le ascult numai pentru că pe anumite discuri ale lor apare Jeff ca şi muzician invitat. Culmea: în toate aceste cazuri, albumele în cauză sunt ieşite din comun, fiind ceva aparte faţă de celelalte opusuri. Am aflat cu mar eplăcere că, spre exemplu, Mark Knopfler a delcarat că motivul pentru care i-a plăcut enorm să lucreze la albumul „On Every Street” a fost tobarul Jeff Porcaro. Iar asemenea exemple ar putea curge mai departe.
Nu mai vreau să o lungesc. Cine ştie ce e muzica, ştie cine a fost şi ce a însemnat Jeff Porcaro. Şi spun asta delimitându-mă de eul care este un fan înrăit. Căutaţi pe internet despre el, despre ce spun alţii despre el şi veţi vedea că nu exagerez. Un singur link îmi permit să vă sugerez şi anume cel care deschide lista albumelor pe care se poate asculta groove-ul său inimitabil. Adică imitabil, dar fără acelaşi efect! Iar dacă aveţi chef de frisoane adevărate, faceţi rost de materialul video de 30 de minute în care Jeff predă o lecţie de tobe. Magnific!

Jeff Porcaro (01.04.1954 – 05.08.1992)

REST IN PEACE!!!!!!!!!!!!!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: