Blogul lui Andrei Şandor

Actualitate orădeană, comentarii, atenţionări etc.

Mod revoltător de tratare a urgenţelor la Spitalul Municipal

Posted by Andrei Sandor pe 31/12/2010

Eu care credeam că nu voi mai posta nimic anul acesta pe blogul personal…
Reacţia primă după cele păţite în seara de 30 decembrie a fost să scriu un articol pe site-ul de ştiri la care lucrez (www.bihorstiri.ro, în caz că aţi uitat…), dar m-am răzgândit. Încă nu scriu. Nu înainte de a cere lămuriri oficiale de la proaspăt unsul manager plin al Spitalului Municipal „Dr. Gavril Curteanu” (foto). Subiectul: amânarea unor intervenţii chirurgicale până după Anul Nou, chiar dacă este vorba despre un copil cu fractură dublă la antebraţ şi care necesită tijă pentru rezolvarea problemei.
Medicii care nu au chef de muncă (sau poate competenţă?) la spitalul cu care administraţia Bolojan se laudă ce mare şi grozav este au inventat metoda amânării cu acceptul părinţilor. Adică, profitâd de starea agitată a micuţului care nu mai vrea să vadă oameni în halat alb (sau verde) şi de starea la fel de agitată a părinţilor care nu mai vor să chinuie copilul dacă, chipurile, nu e musai,  medicul recită poezia că nu e nicio grabă şi că nu e niciun bai dacă se mai aşteaptă cu operaţia. De data asta, motivul este Revelionul. Adică, deşi accidentul s-a produs în seara de 30 decembrie şi radiografia arată clar că e nevoie de mai mult decât de gips, medicul de gardă te abureşte să semnezi că tu ceri ca operaţia să fie făcută luni, 3 ianuarie. Ciudat mod de a aborda cazurile. Halal reformă sanitară locală! 
E drept că sunt foarte subiectiv, căci este vorba despre copilul meu, motiv pentru care nu am vrut să mă lansez în compunerea unui material jurnalistic, dar promit (în primul rând mie!) că dl Ovidiu Pop (directorul de la „Curteanu”) va fi rugat să dea nişte explicaţii pe această temă.
Iar până atunci, dacă Doamne fereşte aveţi nevoie de intervenţii de acest fel, mai bine nu pierdeţi timpul la super-spitalul Municipiului Oradea, ci mergeţi câţiva zeci de metri mai spre strada Transilvaniei şi apelaţi direct la privaţii de la Pelican.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: