Blogul lui Andrei Şandor

Actualitate orădeană, comentarii, atenţionări etc.

Tărău jr. a avut parte de justiţie. Favorabilă…

Posted by Andrei Sandor pe 15/11/2009

aditarauCitesc pe pagina electronică a Jurnal bihorean că Adrian Tărău, fiul ex-prefectului PSD de Bihor Aurel Tărău, va primi plăţi reparatorii din partea Statului Român. Motivul: arestarea sa neîntemeiată, care a avut loc în anul 2001. Suma pe care Tărău jr. va trebui să o încaseze este de 20.000 lei noi, deşi, iniţial, acesta solicitase 50 miliarde lei vechi. Faceţi voi tranformările!
Cert este că, potrivit sursei menţionate mai sus, decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă şi irevocabilă. După ce-i va primi, Tărău va dona, chipurile, banii unei case de copii.
De reamintit că acesta fusese arestat din cauza unei (presupuse) complicităţi în materie de contrabandă cu kerosen. După nici două zile, omul a fost eliberat, după ce se internase în spital (metodă folosită de majoritatea arestabililor de răsunet din România!) şi după ce premierul de atunci, Adrian Năstase, şeful de partid al prefectului Tărău, a făcut celebra declaraţie conform căreia nu crede(a) în „arestările de vineri seara” (referire la momentul arestării lui Tărău jr.). Totodată, de menţionat că, deşi se susţinea nevinovat şi considera abuzivă arestarea lui, Adrian Tărău a dispărut, timp de mai mulţi ani, în Statele Unite ale Americii.

*foto: gardianul.ro

Lasă un comentariu