Blogul lui Andrei Şandor

Actualitate orădeană, comentarii, atenţionări etc.

E sigur: concert MEZZOFORTE la Oradea!

Posted by Andrei Sandor pe 27/10/2009

mezzo2007După o perioadă de câteva luni, în care organizatorii locali au fost în negocieri cu managementul trupei, Aria Productions anunţă cu mândrie unul dintre cele mai importante evenimente muzicale care au avut loc în Oradea în ultimii 20 de ani. Este vorba despre un show al grupului islandez Mezzoforte, promotor al jazz-rock/fusion-ului melodic. Concertul va avea loc luni, 23 noiembrie, la Filarmonica de Stat. 
Muzicienii nordici şi-au clădit o reputaţie foarte solidă, devenind poate principala „marfă” de export a ţării lor de origine. Componenţii trupei au fost solicitaţi să acompanieze de-a lungul timpului nume mari ale jazz-ului contemporan, participând şi la nenumărate înregistrări, în afară de discurile Mezzoforte. Semnând de multe ori condica la festivaluri consacrate (ex.: Montreux, Pori Jazz, North Sea Jazz sau Jakarta Jazz), grupul islandez este fără îndoială un nume important al scenei de profil şi atrage iubitori de muzică de toate vârstele.
Trupa s-a înfiinţat în a doua jumătate a anilor ’70, iar discografia formaţiei numără 12 albume, până în prezent. Succesul internaţional şi recunoaşterea de rigoare au venit în anul 1983, imediat după apariţia singe-ului „Garden Party” şi a albumului-mamă, „Surprise Surprise”. Piesa şi trupa au intrat în fruntea topurilor de specialitate, iar Mezzoforte a reuşit ceva inedit: o excelentă poziţionare şi în clasamente pop, deşi muzica este preponderent instrumentală.
mezzoforteÎn ciuda unor sceptici care au considerat că este vorba despre un ‘one hit wonder’, Mezzoforte au arătat că proiectul lor este de lungă durată. Dovada: în 2009, formaţia se află în continuare în linia I din jazz-rock şi acoperă din ce în ce mai multe teritorii cu concertele ei.
Cel mai recent material discografic este „Live in Reykjavik”, apărut la începutul acestui an şi conţine înregistrări din concerte pe care Mezzoforte le-a susţinut în capitala Islandei, în martie 2007. Albumul are şi o variantă de lux, cu un DVD şi dublu CD.
Biletele pentru concertul de la Oradea vor costa 50 lei. În ziua concertului, doritorii vor trebui să scoată din buzunar 60 lei.
De menţionat că trupa Mezzoforte a mai fost o dată în România, în anul 2005. Atunci, unicul concert a fost extrem de slab mediatizat, mulţi fani aflând retroactiv şi „din greşeală”, navigând pe internet.
Mezzoforte se află îm turneu european. La Oradea, muzicienii vor veni de la Budapesta, după care formaţia are stabilite două apariţii la Sofia.
Pentru informaţii suplimentare despre grup, discografie, turneu si diverse altele, vă invit să accesaţi pagina web oficială Mezzoforte.

Reclame

3 răspunsuri to “E sigur: concert MEZZOFORTE la Oradea!”

 1. Simona said

  Am ales sa impartasesc in acest comentariu bucuria si multumirile pentru initiativa ta de a te exprima printr-un blog.Consider ca este unica solutie ca un jurnalist sa se poata exprima liber,fara sa i se modifice titlurile si continutul articolelor si in acelasi timp este si un mod de restaurare interioara a propriei personalitati.
  Iti doresc un buchet imens de articole in nuante si culori neasteptate si multi vizitatori!

  • Andrei Sandor said

   Multumesc, Simona! Blogul are deja cateva luni de functionare si, intr-adevar, l-am pornit (si) din motive de „restaurare interioara”. Dar si pentru a ma mentine in forma si de a ramane conectat la actualitatea locala si nationala. Cat despre muzica, cred ca nu mai trebuie sa insist prea mult. Cine ma cunoaste stie bine ca am dat deja comanda la CD-urile care vor fi difuzate la inmormantarea mea. Sper sa mai treci pe aici!

 2. […] multe informatii despre trupa Mezzoforte puteti citi pe blogul lui Andrei. Pana la concert, va invit sa urmariti un clip filmat pe celebrul vapor A38 din […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: